Leonardus molen Maasbracht
Zuidsingel 1a, 6051CE Maasbracht

VOLKORENMEEL te koop

Het "echte" werk van de molenaar is het malen van graan.
Bij voldoende wind wordt er regelmatig van Zeeuwse baktarwe meel gemalen
Te koop volkoren meel:
TARWE          1,65  kg   vanaf 5kg 1,40 per kg
ROGGE          1,65  kg   vanaf 5 kg 1,40 per kg
SPELT             2,15 kg    vanaf 5 kg 1,90 per kg
BOEKWEIT   2,50  kg   geen korting
LeonardustarweBloem   1,90 kg  vanaf 5 kg 1,65 per kg
Leonardusspeltbloem 2,50 vanaf 5 kg 2,35 per kg
Zemelen          1,00   500 g
Pannenkoekmix 1,50 per 500 g

We zeven zelf bloem van ons volkorenmeel en is mooi bloemig maar bevat nog lichte sporen van volkoren.
zeer geschikt voor pizza

Meel bestellen?  mail naar info@leonardusmolen.nl en we nemen contact met u op

Recept brood van thuisbakster

Voorbeeld voor 4 broodjes van ca350 gram
Meel van Leonardusmolen
300g volkoren rogge
300g volkoren spelt of tarwe
375g water
20 g margarine of koolzaadolie
10 g zout en 20 a 25 g verse gist
300 g rozijnen 
200 g noten/ pitten hazelnoten walnoten havervlokken of naar eigen smaak
Verwerking
Doe rozijnen in een kom met water en laat ze een half uur weken. Doe ze daarna in een vergiet en laat ze uitlekken. Dit kan je de dag op voorhand doen, of enkele uren voordat je het deeg maakt.
Verkruimel de gist in een grote kom (keukenmachine), voeg het water toe en roer glad. Doe de rest van de ingrediënten bij, op uitzondering van de rozijnen en de notenmengeling. Meng alles kort tot het meel opgenomen is en je een egaal deeg hebt. Laat 20’ rusten.
Stort het deeg uit op een werktafel en kneed 6 minuten tot het soepel is. Dit kan je ook door de keukenmachine laten doen.
Meng dan de vruchten/noten onder. Het deeg zal kleverig aanvoelen, tijdens het rijzen droogt het deeg een beetje uit. Laat het deeg 15 rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in vier porties en bol ze op. Laat ook de deegbollen 15’ rijzen.
Maak de deegbollen weer stevig rond en plaats ze dan op een bakplaat, vrij dicht tegen elkaar. Ze moeten nu nog eens 70’ narijzen. Na 40-50’ zet je de oven aan op 220 °C, zodat hij de temperatuur heeft als de broden 70’ gerezen hebben.
Bestrooi de gerezen deegbollen met bloem en bak ze ongeveer 25’ op 220 °C.
Smakelijk!
----------------------------------------------------------------------

onderstaand citaat van een tevreden klant
--
Hallo...
Heb vanavond het bloem voor de pizza's gebruikt en zijn goed gelukt!!
De structuur is wat steviger waardoor het tijdens het rijzen niet inzakt...
Onze kinderen vinden de smaak van de pizza lekkerder als van het reguliere bloem, ik daarentegen vind de smaak wat minder omdat ik de tarwe goed proef...waardoor het voor mij op bruinbrood lijkt...

Neemt niet weg dat ik zeker in de toekomst vaker bij jullie aankom om bloem te halen...

-----------------------------------------

In de Wiek bij de Leonardusmolen is ook tijdens de openingsuren het eigen gemalen meel te koop.
Grotere hoeveelheden nodig? Mail voor prijs en info naar info@leonardusmolen.nl
Al onze producten bevatten geen enkele toevoeging, behalve pannenkoekmix
Bij voldoende wind wordt er van echte baktarwe  een volkorenmeel gemalen waarbij dus de gehele korrel gemalen wordt en alle ingredienten worden behouden. Het volkorenmeel.
Tevens wordt er op het electrisch maalkoppel spelt, boekweit en rogge gemalen.
De boekweit gaat naar enkele slagers in de regio die het op authentieke wijze verwerken in balkenbrij.
Deze puur natuur producten zijn dus gewoon te koop.
De opbrengst wordt geheel aangewend voor het onderhoud van de Leonardusmolen
 
privacyverklaring | FJ Design